Ervaring

Mijn eerste ervaringen met Holistic Health Coaching

Ik zelf had vooraf aan mijn opleiding de overtuiging dat ik niks begreep, dit was ook iets wat ik altijd zei ”Ik snap het niet.... Ik begrijp het niet”. Zolang je dit blijft zeggen ga je er ook in geloven. Door middel van de coaching ben ik erachter gekomen dat ik alles heel goed begrijp maar dat ik het niet “mocht” begrijpen van mezelf omdat ik niet beter dan de rest mocht zijn. Dit had ik mezelf wijs gemaakt en doordat ik me hiervan nu bewust ben zeg ik het ook niet meer waardoor ik meer in mijn eigen kracht sta. 

Tijdens mijn opleiding heb ik een aantal mensen gecoacht. Vanuit de opleiding kreeg ik begeleiding bij deze coaching.

Ik heb bijvoorbeeld een kennis gecoacht, ze had veel klachten van reuma, en tijdens de coaching heb ik me niet alleen gericht op de reuma maar op haar als geheel. Ze gebruikte voor de coaching medicatie tegen de reuma. Na de coaching kon ze minderen en zelfs een tijd stoppen met deze medicatie. Hiermee beweer ik absoluut niet dat ik reuma kan genezen, maar soms zijn er andere blokkades waardoor de klachten van een ziekte groter worden.  

Ik heb ook een vrouw gecoacht die aangaf dat ze van haar angst voor vuur af wilde. Tijdens de coaching bleek bij haar de kern te liggen in eigen keuzes maken en opkomen voor jezelf. We hebben ons hierop gericht bij de coaching. Voor haar heeft het opgeleverd dat ze nu geen dingen doet die ze zelf niet wil. Voorheen liet ze zich meer leiden door anderen. En zonder ons specifiek op de angst voor vuur te hebben gericht is deze angst ook afgenomen. Ze heeft nu bijvoorbeeld geen moeite meer om op gas te koken. 

Het maakt mij gelukkig te zien dat ik echt een verandering teweeg kan brengen bij iemand en dat zij meer en meer zichzelf kunnen zijn als zij daar voor willen gaan.