BURN-OUT

Burn-out

Bij een burn-out voel je je opgebrand, je voelt je lichamelijk en geestelijk helemaal uitgeput.

1 op de 6 mensen heeft klachten die burn-out gerelateerd zijn, of die tot burn-out kunnen leiden.  Hallo!!! dit betekend dus dat 1 op de 6 mensen volledig over hun eigen grenzen zijn gegaan.

Iedereen heeft wel eens stress en dat is ook niet erg . Positieve stress houd je wakker, je kunt het gebruiken om gefocust te zijn. Wanneer  het negatieve Stress is en je hier lange tijd aan word blootgesteld en er geen moment meer is voor ontspanning/ pauze dan gaat het fout.

Bij een burn-out kun je de symptomen aan gaan pakken maar je kunt ook de oorzaak van de burn-out aan gaan pakken. 

Wanneer je de oorzaak aanpakt dan heb je meer kans op herstel omdat je dan de kern aanpakt van het werkelijke probleem.

Burn-out klachten:

-Geen energie,

-Onverklaarbare pijn,

-Hoofdpijn,

-Buikpijn,

-angst

-verdriet

-enz.

Wat te doen aan een Burn-out?

In eerste instantie heb je rust nodig maar het belangrijkste is zoals ik al eerder zei dat je gaat onderzoeken wat de oorzaak is van je Burn-out. Wanneer je de oorzaak weet dan pas kun je het veranderen en val je niet meer terug in oude patronen die je "ziek" hebben gemaakt. Mensen zeggen vaak wanneer ze zich niet de oude voelen "ik wil mijn oude leven terug" maar eigenlijk zou je dit niet moeten willen want daar is het fout gegaan. Je bent in je leven volledig over je eigen grenzen gegaan en nu word het tijd om naar jezelf te gaan luisteren  en eens na te gaan denken/voelen over "wat wil ik?" "waar word ik gelukkig van?" "wat wil ik veranderen?" "waar krijg ik energie van?" enz.

Ik kan je helpen om samen met jou te gaan onderzoeken wat de oorzaak is. Wil jij echt iets veranderen en sta jij open om de oorzaak te ontdekken waarom jou leven op dit moment niet gemakkelijk verloopt dan kan ik je helpen. 

Kijk op www.change2you.nl en neem als je interesse hebt contact met me op.

Hartegroet Marielle