« "Zoveel bagage, dat zou een olifant niet kunnen dragen!"»

Gepubliceerd op 31-01-2024

Ik voelde me al een tijdje niet lekker. Ik was extreem ongelukkig met alles er was complete chaos in mijn leven.

Voor de coaching was het chaos in mijn hoofd, mijn ego, mijn ziel en mijn hart lagen overhoop. Mijn denken (ego) deed iets anders dan wat mijn hart wilde. Ze waren niet in harmonie met elkaar. Ik kon dingen doen waarvan ik dacht dat het goed was maar ergens voelde ik dat het niet oké was. Ik kwam tot de ontdekking dat ik hulp nodig had. Ik had de beslissing genomen dat ik zo niet verder wilde gaan en er iets moest gebeuren. Ik had de keuze om mezelf te veranderen of ik zou eraan onderdoor gegaan zijn. Dit was voor mij het moment om voor deze coaching te kiezen.

Ik heb gekozen voor een nieuw begin maar was bang voor het onbekende. Toch heb ik me open gesteld aan Mariëlle en heb haar het vertrouwen gegeven om mij te helpen. De wens om door te gaan in mijn leven en gelukkig te willen zijn heeft mij de kracht gegeven om deze stap te zetten.

Met behulp van een screening zijn we te weten gekomen wat alle belangrijke gebeurtenissen in mijn leven mij gebracht hebben. Wat ik heb meegesleept in mijn onderbewustzijn en welke blokkades ik mezelf heb opgelegd. Deze blokkades hebben het me heel moeilijk gemaakt in mijn leven. Nu begrijp ik wat ze betekende en hoe ik deze los kan laten.

Ik had zoveel bagage, dit zou zelfs een olifant niet kunnen dragen. Wat was mijn emotionele bagage, Ik kon niet loslaten het maakte niet uit wat het was ik kon dat gewoon niet omdat ik niet wist hoe. Ik dacht dat ik van mezelf hield maar dit was niet zo, uiterlijk gezien wel maar innerlijk was dit niet zo. Ik had wantrouwen, oordeelde over van alles en nog wat, trauma (verlies van een dierbare), ik heb me niet geliefd gevoeld. Ik was teleurgesteld in heel veel mensen. Dit heb ik in mij verstopt en dit wist niemand en hier ging ik zelf kapot aan.

Al deze emotionele bagage sleepte ik mee in de relatie met mijn dierbare, mijn vrienden en op het werk. Deze emotionele bagage straal je onbewust uit. Je projecteert het op iemand anders maar ik herkende dit niet en het resultaat van deze chaos was ruzie, scheidingen van liefdesrelaties, aantrekken van mensen met problemen in hun leven en je vraagt je steeds af waarom gebeurt mij dit??? Ik bedoel het toch goed!!! In de laatste jaren in mijn leven voelde het voor mij als een zware depressie. Al deze bagage was zo groot geworden dat dit mijn leven ging overheersen. Ik moest elke dag ongelukkig wakker worden en naar bed gaan met tranen in mijn ogen. Het Maakte niet uit hoe breed ik het had (qua financiën) want innerlijk was het chaotisch wat mij niet gelukkig maakte.

Het is mooi om te zien hoe Mariëlle met mij gecoacht heeft. Ze stelde me vragen waardoor ik snel tot aan de kern kwam van het probleem. Het was een puzzel van mijzelf waardoor ik duidelijkheid kreeg waarom ik niet kon loslaten, waarom ik niet de liefde kreeg welke ik verwachten van de andere mensen. Ze stelt vragen waardoor de juiste antwoorden van zelf kwamen. Dit verbaasde me heel erg, maar het was wel waar en dit choqueerde me. Het was aan mij om dit te erkennen en te accepteren wat mij ongelukkig heeft gemaakt in mijn verleden. Een bepaalde situatie heeft ervoor gezorgd dat mijn leven is gelopen zoals het nu gelopen is. Toen alles duidelijk was kreeg ik de keus om alles te balanceren en hier heb ik bewust ja op gezegd. Toen het balanceren klaar was had ik een geweldig gevoel van vrijheid, en liefde voor mezelf en rust. Ik kon voelen hoe ik straalde.

Een maal thuis was ik moe maar intens gelukkig. Ik was wat duizelig in mijn hoofd, het voelde voor mij alsof ik gereset was en alles moest een plekje krijgen op de juiste volgorde. Mijn hersenen waren aan het opruimen aan het sorteren, betekenis geven. Ik ben eigenlijk nog eens door mijn leven gegaan (bewust) maar alles voelde vriendelijk en ik heb er vrede mee gesloten. Ik durfde te glimlachen om alles wat me verdrietig heeft gemaakt, slecht afgelopen is in wat voor situatie dan ook.

Ikzelf was nog 3 dagen bezig mezelf “op te ruimen” en alles een plek te geven. Na drie dagen heb ik vrede gesloten met het verleden en nu leef ik in het heden en ik sta open voor de toekomst. Ik heb ontdekt dat ik een grote liefde voor mezelf heb. De mensen om me heen zien dat ik straal en goed in mijn vel zit. Ze vragen me: ‘wat is er met jou gebeurd?’. Het is duidelijk zichtbaar voor mij en andere mensen om me heen. 

Ik ben dankbaar dat ik Mariëlle ontmoet heb.

olifant-01556290016.jpg