Wie ben ik?

Ik ben Marielle vd Velden en ik ben getrouwd met Jorg en heb een dochter Noortje. Twee dagen in de week werk ik als verpleegkundige bij mensen met een verstandelijk beperking en de rest van mijn werkdagen vul ik in met mijn coaching sessies. Ik vind het leuk om dit allebei te doen, het werken met mensen met een verstandelijke beperking houd je met beide voeten op de grond, ze zijn soms nog net zo eerlijk als kleine kinderen en dat vind ik prachtig om te zien en mee te maken. Ze zeggen gewoon wat ze denken en voelen, passen zich niet altijd aan ,aan wat er verwacht wordt. Daar kunnen wij soms nog wat van leren;-) 

Mijn missie is dat ik licht laat schijnen in het donker en ik ruim als een wervelwind de blokkades bij mensen op zodat zij kunnen kiezen voor een vreugdevoller leven. Ik geloof er namelijk in dat we hier op de wereld zijn om te leren om ons mooiste leven te leven. 

Voorheen paste ik mezelf constant aan, ik hielp iedereen. Ik kon niet loslaten en voelde me  verantwoordelijk om het leed van andere op te lossen. Daarbij was ik erg onzeker en dacht echt dat ik dom was. Ik zei en dacht bij heel veel dingen dat ik het niet kon 

Ik heb dit 36 jaar volgehouden totdat mijn lijf ging reageren, nou ja het reageerde wel eerder maar toen begon ik pas te luisteren. Voordat ik luisterde had ik vaker hoofdpijn, rugklachten, darmklachten enz.

Het werd steeds erger totdat ik me zo raar in mijn hoofd begon te voelen. Ik leek wel verdoofd en ik werd lichamelijk uitgeschakeld. Ik kon niks meer hebben aan mijn hoofd alles was teveel en ik wilde ook niet meer naar feestjes of naar drukke gelegenheden. Mijn lijf en hoofd wilde rust.

Daarna besefte ik pas dat ik het anders moest gaan doen, maar hoe dan???

 Dit is een zoektocht geweest en het begon met me te verdiepen in de oorzaken van ziekte . Want wanneer ik naar de dokter ging kreeg ik geen antwoord op wat de oorzaak van iets was. Ik kreeg bv een zalfje mee voor eczeem of een puffer voor de astma.

 Hier voelde ik me niet goed bij en omdat ik nieuwsgierig bleef naar de oorzaak ben ik bij een homeopaat terecht gekomen en deze heeft me laten inzien dat er inderdaad onderliggende oorzaken kunnen zijn van lichamelijk klachten.

 Voor mij weer meer redenen om hier meer van te willen weten. Daarom ben ik de opleiding holistic health coach gaan doen. Dit trok mij omdat ik hier kon leren hoe ik snel tot de kern van een probleem kan komen en het ook kan omzetten zodat het niet meer als probleem ervaren wordt. En deze ervaring zet ik nu in tijdens mijn coaching sessies. 

 Voor mij zijn er veel dingen verandert in mijn leven, ik ben zelfverzekerder geworden, tevredener, dankbaarder, ik geniet veel meer van het leven en kan loslaten. Ook heb ik geen lichamelijke klachten meer. Eerst moest ik geregeld naar de chiropractor omdat ik anders niet voor uit kon en nu kan ik weer lange wandelingen maken zonder pijn.

Mijn leven is echt positief veranderd omdat ik nu doe wat goed is voor mij en ik hoef me niet meer constant aan te passen aan de anderen. Voorheen paste ik me constant aan naar de behoefte van anderen, hielp ik hen ten koste van mezelf en liet ik me tegenhouden door wat anderen van me dachten. 

Nu sta ik zoveel krachtiger in het leven. Maak ik weer mijn eigen keuzes, luister ik naar mijn lichaam en bewaak ik daardoor mijn eigen energie. Doordat ik dit zo doe voel ik me zoveel gelukkiger, krachtiger en energieker en dat gun ik jou ook.

Naar mijn idee wordt er vaak van ons verwacht dat we ons moeten aanpassen. Vooral door de maatschappij waarin we leven. “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg!”  “dat kun je zo echt niet zeggen hoor!” “zou je dat zo wel doen?” zijn een paar uitspraken die je misschien wel eens gehoord hebt. Dit begint al als klein kind en kan je hele leven doorgaan.

 Wat er dan vaak gebeurd is dat je het ook overneemt en gaat geloven. Ik heb ook gezegd tegen mensen “zou je dat zo wel doen?” maar nu denk ik wat maakt het uit als diegene dit wil wie ben ik om hier iets van te vinden. Het gaat erom dat die ander doet waar ze gelukkig van worden en ieder mag zijn eigen pad bewandelen. Zo heb ik ook angsten overgenomen bv spinnenangst. Als ik er 1 zag schoot ik al in de stress en riep ik om hulp. Nu pak ik hem op en zet hem buiten zonder stress omdat ik nu weet en voel dat ik een keuze heb hoe ik wil reageren in een angstsituatie.  

 Door wat je geleerd hebt van anderen kun je, je onbewust tegengehouden om je eigen leven te leiden waar jij je eigenlijk beter bij voelt.

Ik was net als veel andere mensen vergeten om me aan mezelf aan te passen en te voelen wat ik nodig had. Sinds ik dit weer herontdekt heb voel ik me gelukkiger, krachtiger en vrediger en dat gun ik iedereen. Daarom help ik mensen herinneren wie ze werkelijk zijn zodat zij hun kracht terugvinden. Je bent in jouw leven de belangrijkste persoon dus je moet vooral goed naar jezelf luisteren. Vandaar de naam Change2you.

Wanneer je meer wilt weten kijk op mijn website www.Change2you.nl  Ook kun je een gratis "Ik wil meer vreugde in mijn leven gesprek" aanvragen om te kijken of ik diegene ben die dit bij je kan losmaken. 

 Hartegroet Marielle