Wie ben ik?

Ik zal me even voorstellen,

Ik ben Marielle vd Velden en ik ben getrouwd met Jorg en heb een dochter Noortje. Twee dagen in de week werk ik als verpleegkundige bij mensen met een verstandelijk beperking en de rest van mijn werkdagen vul ik in met mijn coaching sessies.

Voorheen paste ik mezelf constant aan, ik hielp iedereen. Kon niet loslaten en voelde me  verantwoordelijk om het leed van andere op te lossen. Daarbij was ik erg onzeker en dacht echt dat ik dom was.

Ik heb dit 36 jaar volgehouden totdat mijn lijf ging reageren, nou ja het reageerde wel eerder maar toen begon ik pas te luisteren. Voordat ik luisterde had ik vaker hoofdpijn, rugklachten, darmklachten enz. Het werd steeds erger totdat ik me zo raar in mijn hoofd begon te voelen. Ik leek wel verdoofd en ik werd lichamelijk uitgeschakeld. Ik kon niks meer hebben aan mijn hoofd alles was teveel en ik wilde ook niet meer naar feestjes of naar drukke gelegenheden. Mijn lijf en hoofd wilde rust.

Daarna besefte ik pas dat ik het anders moest gaan doen, maar hoe dan???

 Dit is een zoektocht geweest en het begon met me te verdiepen in de oorzaken van ziekte . Want wanneer ik naar de dokter ging kreeg ik geen antwoord op wat de oorzaak van iets was. Ik kreeg bv een zalfje mee voor eczeem of een puffer voor de astma. Hier voelde ik me niet goed bij en omdat ik nieuwsgierig bleef naar de oorzaak ben ik bij een homeopaat terecht gekomen en deze heeft me laten inzien dat er inderdaad onderliggende oorzaken kunnen zijn van lichamelijk klachten.

 Voor mij weer meer redenen om hier meer van te willen weten. Daarom ben ik de opleiding Holistic Health Coach gaan doen. Dit trok mij omdat ik hier kon leren hoe ik snel tot de kern van een probleem kan komen en het ook kan omzetten zodat het niet meer als probleem ervaren word.

 Voor mij zijn er veel dingen verandert in mijn leven, ik ben zelfverzekerder geworden, tevredener en dankbaarder. Ik geniet veel meer van het leven en kan loslaten. Ook heb ik geen lichamelijke klachten meer. Eerst moest ik geregeld naar de Chiropracter omdat ik anders niet voor uit kon.

Mijn leven is echt positief veranderd omdat ik nu doe wat goed is voor mij en ik hoef me niet meer constant aan te passen aan de anderen. Natuurlijk help ik mensen nog , maar niet meer ten koste van mezelf. En wat voor mij ook echt is verandert is dat ik me niet meer laat tegen houden wat anderen mensen ervan denken wat ik doe want ik doe wat ik leuk vind. Dat geeft een heel goed en krachtig gevoel.

 Naar mijn idee wordt er vaak van ons verwacht dat we ons moeten aanpassen. Vooral door de maatschappij waarin we leven. “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg!”  “dat kun je zo echt niet zeggen hoor!” “zou je dat zo wel doen?” zijn een paar uitspraken die je misschien wel eens gehoord hebt. Dit begint al als klein kind en kan je hele leven doorgaan.

 Wat er dan vaak gebeurd is dat je het ook overneemt. Ik heb ook gezegd tegen mensen “zou je dat zo wel doen?” maar nu denk ik wat maakt het uit als diegene dit wil wie ben ik om hier iets van te vinden. Het gaat erom dat die ander doet wat die graag wil en een ieder bewandelt zijn eigen pad. Zo heb ik ook angsten overgenomen bv spinnenangst. Als ik er 1 zag schoot ik al in de stress en riep ik om hulp. Nu pak ik hem op en zet hem buiten zonder stress.

 Door wat je geleert hebt van anderen kun je, je onbewust tegengehouden om je eigen leven te leiden waar jij je eigenlijk beter bij voelt. Ik was net als veel andere mensen vergeten om me aan mezelf aan te passen en te voelen wat ik nodig had. Je bent in jou leven de belangrijkste persoon dus je moet vooral goed naar je zelf luisteren. Vandaar de naam Chang2you.

 Wat ik geleert heb wil ik heel graag delen met anderen omdat er echt verandering kan plaatsvinden als jij dit wilt. Het is iets voor jou wanneer jij meer zelfvertrouwen, innerlijke kracht, levensgeluk en balans zoekt. 

Wanneer je meer wilt weten kun je een gratis kennismakingsgesprek met mij plannen om te kijken of dit iets is voor jou.