« "Ik voelde me al een tijdje niet lekker"»

Gepubliceerd op 01-03-2019

Al een tijdje liep ik rond met het gevoel me niet lekker te voelen. Thuis was het al een hele lange tijd erg druk door de komst van mijn kinderen. Op mijn werk zat ik ook niet helemaal lekker op mijn plek dus ben ik gaan zoeken wat mij zou kunnen helpen. In eerste instantie ben ik haptonomie gaan volgen en nadat ik dit een aantal maanden had gedaan heeft me dit wat verder geholpen. Vanuit daar kon ik de keus maken om uit te kijken naar een andere baan. Toen ik deze eenmaal gevonden had was mijn gevoel van niet lekker voelen deels “opgelost”. Op mijn huidige werkplek merkte ik gelijk wel op mijn plek te zitten en daar leerde ik mijn collega Mariëlle kennen. Zij vertelde over de opleiding die zij toen aan het volgen was namelijk; holistic health coaching en dat zij dacht mij te kunnen helpen. Eerst begon het op het werk dat ze door middel van een spierspanningstest ging kijken of ik me door haar kon laten helpen. Hier kwam een positieve uitslag uit dus de eerste afspraak was zo gemaakt.

De eerste keer dat ik bij haar was duurde 3 uur. Ik dacht in het begin dat dit heel lang zou zijn, maar de tijd vloog voorbij, voor ik het wist was het al afgelopen. Ik ging er heel open in, echt met idee dat ik niks te verliezen had. Al snel werd duidelijk waar mijn probleem zat. Dit hebben we samen aangepakt door 2 processen met betrekking tot verantwoordelijkheid en erkenning met oefeningen te balanceren.

Nadien ging ik naar huis en voelde me niet echt anders dan anders, maar ik wist van Mariëlle dat het allemaal heel geleidelijk aan zou gaan. Wat ik al wel snel merkte dat ik wat rustiger was en me ook rustiger voelde.

Ik kwam er tijdens de screening achter veel last te hebben van mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel. Een tijdje nadat ik bij Mariëlle was geweest merkte ik dat ik als ik vrij was van mijn werk ik het werk ook echt los kon laten. Ik kan me niet herinneren dat ik dit eerder ooit zo ervaren had. Ik vergat zelfs een keer een afspraak, dit zou me eerder nooit gebeurd zijn. Ik was hier nadien best wel van overstuur omdat ik dit totaal niet herkende van mezelf, nooit eerder gebeurt. Dus nadat ik het hier met Mariëlle over had gehad besefte ik dat ik moet zoeken naar een tussen weg (geen afspraken vergeten want dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar ook je werk of wat dan ook echt los kunnen laten op het moment dat je er niet direct mee bezig bent.)

Ik zou het iedereen aanraden met welk “probleem” je ook rondloopt (soms weet je helemaal niet wat je nu precies voelt, alleen maar dat je je niet fijn voelt). Bij Mariëlle wordt echt duidelijk waar je nu daadwerkelijk last van hebt / waar je “probleem” zit. Mij heeft ze in ieder geval heel fijn geholpen!

Floor

1531251217e7a1e0f824a5aacdf310a3490ed23806.jpg